Futourist: Slovenski blockchain projekt, ki nagradi pisce pritožb in pohval

Futourist (Future Tourist) je slovenski blockchain startup, ki bo pisce ocen in mnenj (review) nagradil s krptožetoni Futourist Token (FTR). Te žetone bodo lahko uporabniki zamenjali za denar in ga porabili, kakor bodo želeli.

Večina ustvarjalcev spletne vsebine ni plačana za to, kar ustvarijo. Futourist namerava to spremeniti.

Futourist (Future Tourist) bo prva platforma za pisanje ocen in mnenj (review), ki bo uporabnike nagradila s kriptožetoni. Uporabniki bodo za različne vrste mnenj (besedilo, slika, videoposnetki) dobili različno število kriptožetonov.

Vodja Futouristove ekipe, Žiga Lukša, je njihov projekt opisal kot “nadgradnjo spletne strani TripAdvisor, ki svoje uporabnike na konkreten način nagradi.”

“Futourist rešuje problem ustvarjalcev vsebine, kjer je le peščici ljudi uspelo svojo vsebino spremeniti v dobiček, medtem ko večina ustvarjalcev vsebin ostane brez česarkoli. Platforme, povezane z vsebino, svojim uporabnikom ne plačujejo za ustvarjanje, delitev in urejanje vsebin. Tukaj nastopi Futourist – z monetizacijo/nagrajevanjem vsebine. Na ta način ima nekdo, ki ima redno zaposlitev in ustvarja vsebino kot hobi, možnost, da z legitimno pomočjo drugim uporabnikom spleta tudi v prostem času služi žetone, ki jih lahko pretvori v denar. To služenje prihaja hitro in brez dolgoletnega truda, ki je bil prej potreben, da si prišel do točke, na kateri si začel ustvarjati prihodke s svojo vsebino,” Lukša opisuje njihovo rešitev problema ustvarjalcev. Dodaja še: “Pri Futouristu bomo začeli z nagrajevanjem ocen in mnenj (ang. review). Ko dokažemo, da ta koncept “pije vodo”, bomo šli na druge poslovne modele, kjer se bo nagrajevala tudi druga spletna vsebina.”

Futourist se je že povezal z mednarodno platformo Odpiralni časi (OpenHours), ki jim bo nudila obstoječe podatke in infrastrukturo, Futourist pa bo to s pomočjo tehnologije blockchain nadgradil z nagrajevanjem vsebine.

Futourist bo na njihovi spletni strani od 20. 2. 2018 do 20. 3. 2018 zbiral množična sredstva na oživitev platforme, ki pa naj bi zaživela v začetku leta 2019.

Več si lahko preberete na https://futourist.io/whitepaper/.

 

Viri:
https://futourist.io/
http://www.vandraj.si/futourist-slovenski-blockchain-startup-ki-vas-bo-nagradil-za-pisanje-pritozb-in-pohval/
https://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/slovenski-blockchain-startup-ki-napada-tripadvisor.html

Deli:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja